Het voelt niet eerlijk

Soms baal ik van de beperkingen die op dit moment gelden. Een avondklok, niet naar de horeca of afspreken met een groep vrienden. En tuurlijk zit er wel een idee achter dit alles maar het voelt niet fijn en de maatregelen ook niet helemaal in proportie. Soms voel ik me slachtoffer; het is niet eerlijk. Maar ja, het lost niets op om zo te denken.

In hoeverre leef ik mijn eigen leven?

Hoe sta jij ervoor? Kun jij in je eigen kracht blijven staan of laat jij je leiden door alles om je heen? De vraag die in me opkomt, is in hoeverre leef ik nog mijn eigen leven? In hoeverre maak ik bewuste keuzes voor een gezonde levensstijl en doe ik er alles aan dit te creëren? Ik ben hier om mijn leven te leiden en dat te creëren wat ik hier in deze wereld heb te doen. In alle drukte, hectiek en beperkingen gewoon stappen maken om deze wereld een beetje mooier te maken en om zelf gelukkig te zijn met wie ik ben en wat ik doe.

3 stappen om te doen wat je te doen hebt

Wat mij helpt in deze situatie zijn 3 stappen:

  1. Van hollen en drukte naar stilstaan en voelen
  2. Van voelen vanuit stilte naar het maken van bewuste keuzes
  3. Van het kiezen wat je wilt naar het daadwerkelijk neerzetten en volhouden

Plannen, niet het meest sexy onderwerp

Zo gaat het bij mij ook met voeding. Ik ben zo druk met het neerzetten van een eigen bedrijf en dan ook nog gezond en lekker koken?

Ja. De avond van tevoren, plan ik mijn dag en ook mijn eetmomenten in en snuffel ik in de koelkast wat ik morgen zou kunnen maken. Ik plan wanneer ik mijn eten ga maken en doe dit dan ook. En als ik dan aan mijn lunch zit van een restje Chakchouka van gisteren en 2 boterhammen met gesmolten kaas en een plukje verse zuurkool, ben ik heel tevreden met mezelf. En ik kan weer vol energie de komende uren aan de slag met wat ik wil creëren. Niet continue in je hoofd bezig zijn met “Oh jee, wat moet ik vanavond nu weer eten?” Dat kost veel tijd en (negatieve) energie en dat maakt het de volgende keer niet makkelijker iets nieuws gezonds te bedenken.

Stapje voor stapje experimenteren

Iets anders dat af en toe op popt, als ik even rustig stilsta, is dat het handig zou zijn het aantal basisrecepten uit te breiden. Dat als ik in de koelkast kijk, ik meteen ideeën heb, wat ik zou kunnen maken. In plaats van eerst in allerlei kookboeken moeten kijken voor inspiratie dat ik snel wat kan combineren wat lekker en gezond is. Dat betekent dat ik probeer mijn basis arsenaal te gaan uitbreiden. Elke week zoek ik 1 recept uit die nieuw is. Ik probeer deze en evalueer het resultaat. En als het lekker is, maak ik hem de volgende week nog een (paar) keren zodat deze tot mijn basisrecepten gaat behoren.

Vertrouw, verwonder, verbind

Stapje voor stapje vooruitgaan en bewust manifesteren. Vertrouw erop dat je het kunt en verwonder je over hoe leuk het is om te experimenteren. Geniet ervan met elkaar en inspireer elkaar. Neem het heft in eigen handen en creëer je eigen leven.

Food4soul-programma

In mijn opleiding tot veggie thuiskok gaan we stapje voor stapje op weg om jouw basis over vegetarisch koken uit te breiden. Om te kijken wat bij jou en jouw levensstijl past. Jij maakt je eigen voedingsplan met eigen basisrecepten en kijkt hoe het voor jou werkt dit in je huidige of nieuwe leven in te passen. Ik begeleid je hierbij. Als je meer wilt weten over dit traject neem dan contact met me op. De eerste groep gaat nu starten maar er volgen er meerderen.

 

Op naar jouw succes, harte groet,

Debby Broersma

Debsfood4soul

 

 

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.