Opleidingstraject tot Veggie thuiskok

En toch… het blijft kriebelen omdat je weet dat een goed en gezond veelal vegetarisch eetpatroon je veel gaat brengen. Je wilt toch een keer af van het gevoel dat jij toch net weer te weinig tijd hebt besteed aan goede voeding en dat je maar even snel iets tussendoor snaait om je energie op peil te houden.

Niet jouw fout

Maar weet ook dat het niet jouw fout is. Waarschijnlijk heb je nooit echt geleerd van je ouders hoe je gezond en lekker vegetarisch moet koken.

Veel aanbod

Er wordt veel aangeboden aan informatie en workshops maar wat is nu passend in jouw situatie? En dan is het ook nog niet echt duidelijk wat nu de beste manier is om de wereld een stapje duurzamer te maken of om je gezondheid een boost te geven.

Er wordt veel gevraagd

En er wordt veel van je gevraagd in deze tijd. Je moet de perfecte werknemer, geliefde, moeder of vader zijn en je wilt je ook nog zelf ontwikkelen.

Herken je dit? En hoe ga je dit oplossen?

Hoe zou je leven eruit zien als jij wel weet wat jij nodig hebt aan echte voeding en dit moeiteloos, vol vertrouwen en inspirerend kunt bereiden zonder dat je je laat tegenhouden door angst om te falen of afwijzing?

Stel je voor dat:

  • Je een ritme in de dag hebt waarin vaste eetmomenten (samen) zorgen voor echt contact en echte voeding.
  • Je dagelijks geïnspireerd bent om te koken met seizoensgroenten waarbij je snel en goed een echte maaltijd op tafel zet.
  • Je goed voorbereid bent doordat je je basisproducten thuis hebt en een aantal smaakmakers wat een gerecht afmaakt.
  • Stel dat je trots bent op jezelf dat je iedere keer kleine stapjes in de keuken maakt en jouw unieke manier van koken passend bij jouw situatie voor elkaar krijgt.
  • Stel dat je energieniveau over de dag stabiel blijft en je behoefte om te snaaien een stuk minder wordt.
  • Stel dat je misschien zelfs wat afvalt wat geen hoofddoel is maar wel mooi meegenomen.
  • Stel dat ook je omgeving gaat mee resoneren en ze wellicht zelfs geïnteresseerd raken in hoe je kookt. Ze wisten niet dat vega koken zo lekker kon zijn.

IS DIT WAT JIJ WILT?

Wat als ik je vertel dat ik een oplossing voor je heb, die realistisch is en ook rekening houdt met jouw situatie waarin je ook echt leert koken wat jou voedt en dit ook implementeert in jouw dagelijkse leven?

Hoe ik uiteindelijk vanuit mijn eigen passie en doorzettingsvermogen een unieke  vegetarische kookstijl heb ontwikkeld en me hierbij super fijn voel.

Ik ben Debby Broersma. Oprichtster van de onderneming Debsfood4soul, mijn eerste bedrijf. En ik ben heel blij nu vanuit mijn passie mijn eigen leven te creëren.

Maar zo was het niet altijd.

Tot 2010 was ik druk met veel verschillende studies Milieugezondheidkunde en Nederlands Recht en vervolgens verschillende banen als advocate, consultant en manager. Ik was altijd druk, vond heel veel interessant maar aan de andere kant had ik ook altijd het gevoel niet genoeg te doen en op zoek naar wie ik werkelijk was.

Koken was een leuke hobby maar ook hier probeerde ik vanalles een beetje en het hielp ook altijd maar een beetje.

Tot ik in 2010 een wake-up call kreeg en ik ziek werd en mijn gevoel in armen en benen weg was…. Ik werd letterlijk en figuurlijk verplicht naar binnen te keren en echt te voelen wat voor mij belangrijk en gezond was en waar ik blij van werd. Toen maakte ik de keuze bewust mijn eigen leven te willen creëren. Ik ben diegene die door mijn gedachten, emoties, uitspraken en handelingen, bepaal hoe mijn leven eruit ziet. Ik wist nog niet precies hoe dit moest maar wel dat ik weer in de leiding van mijn leven zou komen.

Zelf heb ik de keuze gemaakt alleen van de reguliere zorg gebruik te maken als er iets acuut nodig was. Als ik met een klacht zat, bekeek ik het van verschillende kanten en probeer het ook van verschillende kanten te genezen. Ik ben niet wars van de reguliere zorg maar kies wel bewust of en waarvoor ik ze inzet.

Voeding is hiervoor een van de belangrijkste manieren om gezondheid preventief te beïnvloeden en bovendien iets waar je dagelijks mee bezig bent en super creatief en inspirerend kan zijn. Inmiddels heb ik er dus voor gekozen om als ondernemer, als kok en docent ermee verbonden te zijn.

Je zult eerst zelf moeten uitvinden wie jij bent als persoon, wat voor rol voeding in jouw leven speelt, wat voor type je bent en wat jouw huidige situatie is voordat je een goed kookplan kan maken en die kan implementeren.

Als je dit niet doet, zul je blijven jojo-en ontevreden blijven over je manier van koken. Je zult het gevoel blijven houden dat je beter kan en eigenlijk ook zou willen. Je zult er niet achter komen wat jouw unieke manier van voeden is en dit moeiteloos kunnen volhouden. Het is jammer dat je weer niet iets echt goed hebt afgerond.

De oplossing is de Food4Soul-methode!

Opleidingstraject tot Veggie thuiskok

Dit is het opleidingstraject om jouw unieke veggie voedingsstijl te ontwikkelen en dit ook echt in de praktijk te brengen. Je leert wie jij bent in relatie tot voeding gekeken door de ogen van jouw verleden en je constitutie volgens de ayurveda en chinese voedingsleer. Je leert verschillende bereidingswijzen en (vegetarische) productkennis en experimenteert om je eigen recepten te ontwikkelen. Jij kiest uiteindelijk wie jij wilt zijn als veggie thuiskok en gaat ermee aan de slag.

 VERTROUWEN VERWONDEREN VERBINDEN 

 Wat is de Food4Soul (F4S)-methode?

Food                                                                             4                               Soul

 (Vegetarische) Produktkennis                                                                                                                                   Verleden

                                                                                                                                                 – Beperkingen

Bereidingswijzen                                                                                                                                  

 – droog 

– nat                                                                                                                                                                                                Heden                

– snijtechnieken                                                                                                                                        – Leefwijze

                                                                                                                                                                      – Constitutie

Recepten maken                                                                                                                                                                   – Intoleranties 

– creativiteit                                                                                                                                                 

– platen                                                          

– stappenplan                                                                                                                                             

                                                                                                                                                                                                             Toekomst

                                                                                                                                                – Creëren/manifesteren

Organisatie            

– hygiëne

– maaltijd preppen

– voorraad

 

De manier  van werken is erop gericht dat je eerst gaat kijken wie jijzelf bent (Soul) in relatie tot voeding (Food). Wellicht heb je in je jeugd bepaalde patronen meegekregen die je nu nog in je systeem hebt. En bovendien zijn we allemaal op een bepaald moment het leven in gestapt en met een bepaalde constitutie. En ook nu heb je gekozen voor een bepaalde leefstijl. Dit bij elkaar is belangrijk je te realiseren voordat je nieuwe gewoontes of veranderingen wilt aanbrengen.

In dit leven racen we maar door en nemen nauwelijks de tijd om even stil te staan wie we nu werkelijk zijn. Even een moment van rust in de dag om te kijken of we nog op het goede spoor zitten. Even een moment van voelen, hoe voel ik mezelf nu. En als het antwoord is, ik voel me moe of opgeblazen, even een pas op de plaats te maken. Wat verteer ik niet (goed)? En waarmee heeft dit te maken?

Wat heb ik als ziel en lichaam nodig om goed in mijn vel te zitten. Welk eten ondersteunt me hierbij? Als ik mezelf wil manifesteren en doen wat ik hier te doen heb op aarde, moet ik goed voor mezelf zorgen. Van hieruit ontstaat de wens tot verandering. Van hieruit ontstaat de keuze en nu doe ik het anders.

En dat anders, is voor iedereen verschillend. Wat ik aanreik, is een manier van koken die vegetarisch is, grotendeels plantaardig en glutenvrij. De basis van de recepten zijn groenten en granen. Ik ben gecharmeerd van de rijkdom die vegetarisch koken je biedt. Omdat je goed moet opletten alles binnen te krijgen zitten er meerdere elementen in elke maaltijd. Daarnaast maak je gebruik van verschillende bereidingsmethoden die ieder weer een verschillende uitwerking hebben. Tof vind ik het om zonder pakjes en zakjes te koken en (als ik genoeg tijd heb) te koken van scratch af aan. Dus vanuit de basisproducten zelf je gerechten maken. Ook het gebruik van groenten, kruiden, bloemen en fruit uit (je eigen) (moes) tuin is super leuk. Ik merk dat mijn gevoel en waardering voor wat ik eet, dan enorm toeneemt en dat ik mezelf dan ook niet overeet. Ook hierin kun je dus keuzes maken die bij jou (en je levensstijl) passen. Ik vind het fijn bewust te zijn van de voetafdruk die ik hier achterlaat en om anderen vanuit enthousiasme mee te nemen in mijn manier van koken. En dit met respect voor ieders keuze(mogelijkheden). Kortom we gaan lekker aan de slag met (vegetarische) producten, bereidingsmethoden en met het proces van creëren. Vanuit inspiratie, naar het doen en volhouden. Een mooie reis om samen aan te gaan.

VERTROUWEN VERWONDEREN VERBINDEN

Wat doe ik dan?

Je krijgt online lessen in 5 modules die gaan over kennis van producten, achterliggende voedingsleren, bereidingstechnieken en mindset. Ik laat je in video’s verschillende bereidingswijzen zien en begeleid je in visualisaties. Ik geef je per module vele recepten van ontbijt, lunch, diner en drankjes/snacks passend bij de verschillende thema’s. Jij maakt ze, evalueert ze en verfijnt ze afhankelijk wat bij jou past. Ik zal je tussendoor individuele feedback geven over je keuzes en vorderingen.

MODULE 1 Jouw vroegere relatie met voeding en plantaardige zuivel.

Deze module is een kennismaking van de manier waarop de methode werkt met recepten, de index, literatuur en opdrachten in het werkboek. Je staat stil bij jouw oude patronen in relatie tot voeding en leert over het microbioom en vegetarisme. Praktisch gezien gaan we aan de slag met het maken van je eigen plantaardige zuivel.

MODULE 2 Jouw ideale relatie met voeding en granen, peulvruchten, zaden.

In de tweede module hebben we het over voedselintoleranties maar ook over hoe jij over 3 maanden erbij staat. Je leert welke granen, peulvruchten en zaden er zijn en hoe je ze bereid en over verschillende snijtechnieken.  

MODULE 3 Jouw individuele constitutie en groenten in de hoofdrol.

Module 3 gaat over de manier waarop de Ayurveda en de Chinese Voedingsleer aankijken tegen verschillende constituties en de impact op je verteringsproces. We werpen een eerste blik op verschillende bereidingsprocessen van groenten, de Produktkalender en hoe je moet kiemen en bouillon maakt.

MODULE 4 Jouw moment van bezinning en stapje voor stapje tot een recept.

Deze vierde module gaat erom dat je even stilstaat bij wie jij nu bent en wat dit betekent voor een nieuwe relatie tot voeding(spatronen). We gaan ontdekken hoe je zelf stapje voor stapje recepten maakt en gaan bezig met de bereidingswijzen van binden en emulgeren.

MODULE 5 Jouw verhouding tot tijd en hoe je maaltijden prept.

Deze module staat in het teken van tijd, jouw verbinding met tijd en hoe je deze inzet in je leven. We gaan bezig met de meest effectieve en efficiente manier van timemanagement en wat dit betekent voor je organisatie in de keuken en tijdens het maken van recepten.

Verder zijn er in overleg nog 2 individuele vervolgmodules afgestemd op jouw specifieke wensen en in onderling overleg. 

Er zijn 4 praktijkochtenden (verdeeld over 2 weekenden) in mijn voedselatelier Robson.13 waarin we met elkaar interessante technieken en kennis uitspitten, bijbehorende receptuur maken en samen eten.

PRAKTIJKWEEKEND 1

PRAKTIJKWEEKEND 2

Voor wie? Is dit iets voor jou?

Voor bewuste vrouwen en mannen die naar zichzelf durven te kijken, willen experimenteren met vegetarische voeding en hun gewoontes en willen genieten van mooie, gezonde en creatieve vegetarische maaltijden. Uiteraard kun je deze kennis ook inzetten voor familiedineetjes of koken voor (kleine) groepen.

Hoe lang duurt het programma?

Het opleidingstraject duurt een half jaar met 5 modules (ongeveer elke maand een nieuwe module) en 2 vervolg modules individueel, en 4  praktijkochtenden. De studiebelasting komt ongeveer neer op 6 uur per week. Wanneer je dit opleidingstraject hebt afgerond, ontvang je een certificaat tot Veggie thuiskok Food4Soul.

Praktische informatie

Toelatingseisen: in principe geen wat betreft niveau. Wel is het handig dat je koken leuk vindt en ben je geïnteresseerd in de vegetarische keuken. Je staat open om bewust stil te staan wie jij bent in relatie tot voeding. Kortom wat is jouw constitutie en verleden is in relatie tot voeding en hoe wil je hiermee omgaan. Verder lijkt het je leuk te experimenteren met nieuwe voedingsstijlen en -technieken.

Je beschikt over een computer met internet, email, Word en Excel en hebt de beschikking over een keuken (met een oven).

Kosten: €599,-

Hierbij inbegrepen:
Inschrijfgeld, lesmateriaal, toegang en begeleiding bij opdrachten in de online leeromgeving, begeleiding tijdens de praktijkdagen, ingrediënten en begeleiding tijdens praktijkdagen, lunch en of diner.

Lestijden bij praktijkdagen: 10-14 uur.

Aantal cursisten per groep maximaal 7 personen.

Locatie

De praktijkdagen worden gegeven in het Voedselatelier Robson.13 in het ’t Robsongebouw, Blekerstraat 165-13 (7513D.A, Enschede) aan de rand van het centrum van Enschede. Het is op loopafstand van het station van Enschede (20 minuten) en er is (gratis) parkeergelegenheid in de omliggende wijk.

Het is een nieuwbouwwijk waar creatief, duurzaam, groen en betaalbare leefkwaliteit belangrijk is met de oude textielfabriek ‘t Robson (met kunstenaarsateliers), tiny huisjes, studio’s en eensgezinswoningen. Kortom de ideale plek om je met vernieuwende (voedings)gewoontes bezig te houden.

Heerlijk was de maaltijd van vandaag ! kruidige rijst met dahl en die groentes…Jammie!

Gold Star Luudzy

Super lekker gegeten!✨ Een maaltijd bevatte meerdere gerechtjes met heerlijke verrassende smaken. Leuk om op deze manier kennis te maken met deze keuken in de Robsonfabriek. Een aanrader voor iedereen! Betaalbaar, goede service en heerlijk eten! ????.”

Anna Lesterhuis

“Ontzettend lekker gegeten! De samenstelling van de gerechten was buitengewoon origineel en gebalanceerd. Een aanrader voor zowel vegetariërs als voor bourgondiërs!.”

Martijn Josephs

Neem contact op

Via het contactformulier of bel meteen 0655194161

Ik hoor graag van je.
    Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.